December hónap témáját egyértelműen meghatározta a Karácsony közeledte és az ehhez kapcsolódó tevékenységek. A hónap elején feldíszítettük az aulákat és a közösségi tereket, a diákok dekorációt készítettek, melyek a helyiségek ékévé váltak, hangulatot sugároztak, közösségi élményt teremtettek. Ezt követően megérkezett hozzánk a Mikulás, aki szaloncukorral és csokival kínálta az egész évben jól viselkedő tanulókat. 

Az elmúlt évek szokása szerint az iskola osztályai decemberben Győrbe utaztak, ahol megnézték az adventi vásárt, korcsolyáztak, hangolódtak az ünnepekre. Ez az idei tanévben sem történt másként. Diákjaink elmondása szerint felemelő érzés kilépni a Bábolna város adta keretekből és a délutánt egy olyan helyen tölteni, ahol minden a karácsonyra, az ünnepre utal.

Erre a hónapra a díszítés és a győri látogatás mellé még két program jutott, melyek szintén az ünnepekhez kapcsolódnak. A diákokkal mézeskalácsot sütöttünk, majd kínáltuk a diákság számára, nagy sikerrel. A téli szünetet megelőző héten szinte minden osztály ajándékozást, közös filmnézést, vagy közösen eltöltött tevékenységeket szerveztek, hogy együtt hangolódjanak a közelgő Karácsonyra, majd, miután visszaékeznek a téli szünetről, feltöltődve vágjanak neki az előttük álló akadályoknak, nehézségeknek. 

Címke: Kisalföldi ASzC Pettkó-Szandtner Tibor Lovas Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás