A közismeret nélküli szakképzésben oktatott tanulók tettek gépészet ágazati alapvizsgát 2022. január 12-13-án a Kisalföldi ASzC Eötvös József Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban.  

Az első napon a 15 tanuló 90 perces írásbeli feladatot oldott meg, amely tartalmazott elektromossággal kapcsolatos számításokat, munkavédelmi ismereteket, technológiai tervezést, műveleti sorrend felállítását, szakmai számításokat, szerszámkiválasztást, és természetesen az örök „mumus” szakrajzi feladatot. A vizsgázók szinte az utolsó percig kihasználták a rendelkezésre álló időt.

13-án kezdődött a gyakorlat 240 megfeszített munkával töltött perce. A munkavédelmi oktatás után csoportbontásban elektromos áramkört kellett kiépíteniük, valamint egy munkadarabot kellett kialakítaniuk a kapott műhelyrajz alapján. A vizsgát megelőző gyakorlati foglalkozások alatt készítették el azokat az alkatrészeket, amelyek a szerelési részben kerültek felhasználásra. Itt a vizsgán elkészített alkatrészt kellett csavarkötéssekkel összeszerelni, vagyis a pontosság nagy szerepet kapott. Ha valamelyik tanuló pontatlanul gyártja le a vizsgadarabot, akkor a szerelésnél is jelentkezik a hiba. 

Ilyen nem fordult elő. 

Mind a 15 tanuló sikerrel vette az akadályokat, a vizsgaátlaguk a szigorú vizsgabizottság értékelése után 4,0 lett. Az igazolások kiadása után a tanulók részt vehetnek a duális képzésben szereplő partnereknél gyakorlati oktatáson. 

Cseh-Bognár Sándor
szakmai igazgatóhelyettes 

Címke: Kisalföldi ASzC Eötvös József Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás