Meglepetéssel és nagy boldogsággal indult az Új Év a Kisalföldi ASZC Pettkó – Szandtner Tibor Lovas Szakképző Iskolában, ugyanis két új ló költözött az ölbői tanistállónkba. Lili és Minorita két fiatal angol telivér, amelyekkel azonnal szoros barátságot kötöttek tanulóink. Ezzel több, mint tíz év után sikerült ismét új lovakat állítani a szakképzés szolgálatába. Erre nagy szükség is volt, hiszen az iskola lóállománya meglehetősen elöregedett, elhasználódott. A tanulói létszám viszont nem csökkent, ami indokolttá tette az állomány bővítését, fejlesztését, amelyet a minőségi lovas oktatás fejlesztése miatt, az iskola vezetése egyik legfontosabb feladatának, Jónás Melinda igazgató asszony pedig szívügyének tart! 

Az iskola közössége, tanárai és diákjai nevében ezúton is szeretnénk megköszönni a Bábolnai Ménesbirtok vezetésének, személyesen Haál Gábor igazgató Úrnak, és a Dióspusztai Ménesnek, hogy lehetővé tették számunkra, hogy nagyon baráti – számunkra is megfizethető- áron jussunk hozzá új lovainkhoz. A Ménesbirtok ezzel is kifejezte, mennyire szívén viseli a középfokú szakképzést, hiszen tanulóink a Bábolnai Arab Ménes és a Dióspusztai Ménes telephelyein végzik gyakorlati tanulmányaikat, ezzel hozzájárulnak a zavartalan és sikeres tenyésztői munkához.  

Új lovaink rövid bemutatása:  

Minorita (Egerton /GER./- Mina Alsalaam/GB./) 2017-ben született sárga herélt síkversenyben kipróbált ló volt, közép- és hosszú távon szerepelt a hazai lóversenyzésben. Személyében egy kedves, és jól lovagolható figyelmes iskolalóhoz jutottunk! 

Lili (Piegon Cathcer /IRE./ – Lizalia /Fr./) 2016 – ban született pej kanca. Nagyon eredményes versenypályafutás után került hozzánk. Háromévesen megnyerte a Hazafidíjat, a Magyar Kancadíjat és második helyen végzett a 2019-es Derby-n Gönczi Rebeka lovaglásában. Még ebben az évben a magyar tenyésztésű angol telivérek 3 éves kategóriája Championátusának nyertese lett. Egy sajnálatos komplikáció következtében azonban a továbbiakban sajnos nem állhat tenyésztés szolgálatára Dióspusztán. Így került a Pettkó Iskola ölbőpusztai tanistállójába. A csodálatos küllemű és rendkívül emberszerető Lili egy csapásra a diákok kedvence lett.  

Reméljük mindkét új lovunk eredményesen és sokáig áll majd a bábolnai lovász szakképzés rendelkezésére! Köszönjük mindenkinek, aki segítette ügyünket! 

Címke: Kisalföldi ASzC Pettkó-Szandtner Tibor Lovas Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás