Megjelent a seregélyesi Eötvös Technikum kollégiumi nevelője, Zajácz D. Zoltán regénytrilógiájának második kötete, a retrókrimiként aposztrofált Haragos Balaton. Az első részt még 2021 májusában adták ki, és rögtön a Hónap Könyvévé választották. 

„A mindvégig izgalmas, fordulatos történet hátterében megelevenedik a Kádár-korszak Magyarországa, a 70-es évek végének tipikus karaktereivel: párttitkárokkal, örökké elégedetlenkedő hivatalnokokkal, ellenzéki egyetemistákkal, vadászgató, jachtot és szeretőket tartó, nyugati életstílust majmoló nagyvállalati vezetőkkel.”

Bár a fiatal és tehetséges nyomozók alakja valamint a helyszín összekapcsolja a történeteket, azok önálló regényként is olvashatóak. 

Magyar szakos kollégánk, Gál Attila tanár úr online és jelenléti formában is megszervezte azt a rendhagyó irodalomórát, amelyen a tanulók feltehették az írónak a művekkel kapcsolatos kérdéseiket. Végzős diákjaink a kortárs irodalom témakörén belül a Véres Balatont választották érettségi tételnek. Az interaktív író-olvasó találkozón szó esett a művek születéséről, a múlt rendszert idéző nosztalgikus világáról, de a detektívtörténetek írásának magyar és külföldi hagyományairól is. 

Az online alkalomról készülte egy hanganyag is, amelyet az alábbi linken hallgathatnak meg az érdeklődők: youtube.com/watch?v=6l6mubCAFTU 

Címke: Kisalföldi ASzC Eötvös József Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás