Ünnepélyes keretek között tegnap hirdették ki a mezőgazdasági gépész szakmában rendezett Szakma Kiváló Tanulója Verseny háromnapos országos vépi döntőjének eredményét.

A két év kihagyás után megrendezett szakmai versenyt az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara partnereként ezúttal a Kisalföldi ASzC Vépi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium szervezhette meg. A Szakma Kiváló Tanulója Verseny háromnapos döntőjének ünnepélyes eredményhirdetését tegnap tartották az intézményben.

Az ünnepi műsor után Bagdán Boglárka, az Agrárminisztérium agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára köszöntötte a verseny résztvevőit. Ezt követően Lovas József, a versenybizottság tagja értékelte a megmérettetést. Megtudtuk, hogy a szakmai erőpróbára összesen 88 diák nevezett. A Gödöllőn megrendezett írásbeli elődöntő után, a döntőbe 16 intézmény 28 tanulója jutott be. A verseny döntőjében első három helyezést elért tanuló Budapesten, a Szakmasztár fesztiválon folytatja a versenyzést.

Ezen a legvégső döntőn részt vehetnek, névsor szerint: Szalma Levente – Kisalföldi ASzC Csukás Zoltán Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola Csorna; Torák Róbert Krisztián – Északi AszC Pétervásárai Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium; illetve Török Martin – Kisalföldi ASzC Vépi Mezőgazdasági Technikum Szakközépiskola és Kollégium.

(vaol.hu – Gyöngyössy Péter / Fotó: Szendi Péter)

Címke: Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum

Pin It on Pinterest

Megszakítás