A hét elején Vépen rendezték a mezőgazdasági gépész Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjét, melyen a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium három végzős diákja, Haág Ferenc, Zsebő Kristóf és Tóth Bálint is számot adhatott tudásáról. 

A két év kihagyás után a Nemzeti Agrárgazdasági kamara partnereként a Kisalföldi ASzC Vépi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium által szervezett megmérettetésen az ország szakképző intézményeinek 28 diákja vett részt.  

Gál Imre, a pápai intézmény igazgatója a Médiacentrumnak elmondta, kiváló eredménynek tartja, hogy iskolájuk három diákja is bejutott a legrangosabb szakmai megmérettetés országos döntőjébe. A verseny a szakmai vizsgákhoz hasonlóan írásbeli, szóbeli és gyakorlati fordulókból, összesen hat részből állt. A versenyzők február végén, Gödöllőn írták meg az írásbeli forduló feladatait, melynek eredménye alapján mindhárman bekerültek a szóbeli és gyakorlati feladatokat tartalmazó döntőbe. A pápai diákok nagyon jó részeredményeket értek el és egyikük, Haág Ferenc 71 százalékos eredményének köszönhetően megkapta a szakmai bizonyítványt, neki a későbbiekben már nem kell vizsgát tennie.

Tóth Bálinttól megtudtuk, a verseny feladatai a szakmai képzés egészét felölelték. Nem igazán tudták, hogy mire számíthatnak, ezért mindent megtettek a legjobb felkészülés érdekében. A gyakorlati feladatok közt szántás, rakodógépes rakodás és karbantartási feladatok is szerepeltek. Bálint végül azt is elmondta, a szakmai vizsgákat követően szeretne érettségit szerezni, majd a szakmájában elhelyezkedni.    

Címke: Kisalföldi ASzC Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás