Az iskolánkban ünnepelt a mezőgazdasági gépész szakma

Iskolánk, a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Vépi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiuma rendezte meg idén az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által meghirdetett, a szakképzés egyik legjelentősebb seregszemléjét, a Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjét mezőgazdasági gépész szakmában.  

A rendezvény a Gazdaság-újraindítási Foglalkoztatási Alap támogatásával valósult meg. A támogatást az Innovációs és Technológiai Miniszter biztosította. 

A háromnapos szakmai versenyen az ország minden tájáról érkezett 28 versenyző bizonyíthatta tudását, gyakorlati felkészültségét. 

A versenyzők fele a versenyen elért 71% vagy azon felüli összteljesítményük alapján, a versenybizottság javaslata szerint a szakmai vizsgán valamennyi vizsgafeladat teljesítése alól mentességet kaptak jeles eredménnyel. 

A mezőgazdasági gépész Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjében első 3 helyen végzett, kiváló teljesítményű tanuló Budapesten, a Szakma Sztár Fesztiválon folytatják a versenyzést: Szalma Levente – Kisalföldi ASzC Csukás Zoltán Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola – Csorna; Torák Róbert Krisztián – Északi ASzC Pétervásárai Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium; Török Martin – Kisalföldi ASzC Vépi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium. 

A Szakma Kiváló Tanulója Verseny vépi döntőjében kiváló gyakorlati eredményt elért versenyző, Pigniczki Bence, a Déli ASzC Jánoshalmai Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulója különdíjat kapott. 

A kiváló gyakorlati eredményt elért versenyző iskoláját a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kiváló gyakorlati oktatásért elismerésben részesítette. A díjat az idei évben a Déli ASzC Jánoshalmai Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium kapta.

Szintén különdíjban részesültek a következő versenyzők: 

  • a legjobb rakodógépes feladatot teljesítő versenyző, Mitcha Bálint, a Kaposvári Szakképzési Centrum Rudnay Gyula Szakképző Iskola és Kollégium tanulója,
  • az elméleti versenyrészt a legjobb eredménnyel Torák Róbert Krisztián, Északi ASzC Pétervásárai Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium versenyzője teljesítette,
  • a legjobban szántó versenyző, Kovács Sándor, a Kisalföldi ASzC Eötvös József Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulója, 
  • a legjobb írásbeli versenydolgozatért járó különdíjat a Kisalföldi ASzC Csukás Zoltán Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola versenyzője, Lőkkös Martin vehette át,
  • a döntőben nyújtott eredményes szereplésért Vép város és az Agrárszakoktatás Fejlesztéséért Alapítvány jutalomában részesült Török Martint, a Kisalföldi ASzC Vépi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium versenyzője.

Gratulálunk minden versenyzőnek a kitartó munkáért és az elért szép eredményekért. 

A képek forrása: vaol.hu (https://www.vaol.hu/…/a-tanulmanyi-verseny…/1) 

Fotós: Szendi Péter 

Címke: Kisalföldi ASzC Vépi Mezőgazdasági Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás