Az idei tanévben a COVID végre nem húzta keresztbe a kollégiumi szavalóverseny megrendezését, ezáltal a megyeire is sikerült három tanulót delegálni.  

A háziversenyünket február 28-án rendeztük meg, ahonnan az első három helyezett mehetett az április 11-én tartott megyei versenyre, Tatára.  

Háziversenyünkre 10 diák vállalta a felkészülést, de egyikük betegség miatt sajnos nem tudott megjelenni. A versenyzők maguknak választhatták a verseket, és igény esetén segítségül kérhették szaktanáruk és nevelőtanáruk segítségét. Változatos verseket hallhattunk, többségében jól megtanulva és előadva. A szavalatok végén a zsűri Kiss Véda Vénusz, Herceg Vivien, Zsámboki Angelika végeredményt határozott meg, Czakó Jázmin különdíjával kiegészülve. 

Az első három helyezett megállapítása után megkezdődhetett a felkészülés a megyei megmérettetésre, ahol egy saját verssel és egy kötelezővel (Jász Attila – A költészet olyan) kellett megjelenni. A diákok felkészítését Kiss Linda tanárnő és Fehér Gábor kollégiumvezető segítették. 

A megyei versenyen diákjaink felkészülten jelentek meg, nem okoztak csalódást sem nekünk, sem önmaguknak.  

Kiss Véda Vénusz hatodik, 

Zsámboki Angelika nyolcadik, 

Herceg Vivien kilencedik helyezést ért el. 

Gratulálunk nekik! 

Címke: Kisalföldi ASzC Pettkó-Szandtner Tibor Lovas Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás