Megérkezett a tavasz, és a jó idővel egyre többen választják majd a természetjárást. Sokan ebben az időszakban takarítják ki az otthonukat is. Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központban (AÖFK) arra szeretnék hívni az embereket, hogy ezt a „takarítást” a természetben is végezzük el. Ezért a tavalyi „Tavaszi nagytakarítás – takarítsuk ki együtt a természetet!” akciót idén is meghirdették. A kampány egyrészről arra buzdít, hogy az aktív túrázók a kirándulás után egy zsákkal többel jöjjenek ki az erdőből, mint amennyivel bementek, másodsorban pedig szeretnék a túrázóknak a természetjárás alapvető etikettjét megtanítani.

Tavaly nagy siker volt az első alkalom, hiszen az önkéntesek rengeteg helyen tisztították meg az erdőket, turistautakat. Ezért is gondoljuk azt, hogy van értelme a felhívásnak, mert egyrészt ténylegesen van haszna ennek a tevékenységnek, másrészt, pedig aki akár csak egy zsák szemét összegyűjtésével is tesz a természetért, az sokkal erősebben elköteleződik az erdők tisztán tartása mellett. Ahhoz, hogy ez az akció sikeres legyen, széleskörű összefogásra volt szükség. Szeretnénk, ha ez a megmozdulás egy igazi mozgalommá válna. Ezért is vállaltuk, hogy iskolánk erdész tanulói, csatlakozzanak a kampányhoz

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium is csatlakozott a kampányhoz, és az ő támogatásukkal a Bakonyerőnek lehetősége volt biztosítani a hulladékgyűjtő túrákhoz szemeteszsákokat, kötözőket és kesztyűket.

C:\Users\Zsófi\Downloads\20220406_122058 (1).jpgA Tavaszi Nagytakarítás az Erdők Nemzetközi Napján, március 21-én indult, és a Föld Napjáig, április 22-ig tartott. Iskolánk tanulói sikeresen teljesítették a tervet, Bakonybél és környékén, valamint Huszárokelőpusztán.

Címke: Kisalföldi ASzC Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás