2022. június 13-án iskolánk részt vett Varga Imre István, a NAK Fejér megyei szervezetének elnöke által szervezett GAZDA LESZEK! című rendezvényen mely 2022-ben „Fejér Megye legjobb kezdeményezésű civil programja” címet is elnyerte. A rendezvényen a tanüzemünkben készült termékeket mutathattuk be és kóstoltattuk az érdeklődőkkel, népszerűsíthettük mezőgazdasági és erdészeti ágazatunkat. A rendezvényen délután kettőtől hatig vettünk részt, Iskolánk oktatóival és diákjaival.

A rendezvényről: https://gazdaleszek.hu/program/

Gazda leszek! program Varga Imre István megfogalmazásában:

„A korszerű tudással rendelkező mezőgazdasági szakmunkások keresettek a munkaerőpiacon. …. A szakmák iránti megnövekedett érdeklődés és a szakmai tudás felértékelődése is hozzájárult a képzés fejlesztéséhez. ….. A további ágazati fejlesztések eredményeképp remélhetően minél több fiatal lát majd vonzó életpályát a mezőgazdaságban. A program célja: Érdemes az agrárszakmát választani! A magas színvonalú szakképzés a magyar mezőgazdaság versenyképességének alapja…”

Háromnegyed kettőre felépítettük a standot egy szalmabálából készített dekorációs tehénnel, ahol már az érdeklődő gyerekeknek meg tudtuk mutatni az élelmiszervizsgálathoz tartozó érdekes feladatokat. Készültünk szórólapokkal és a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Választható Szakképzések című pályaválasztási tájékoztatójával. Vittünk a tanüzemben készült ischlert, linzert és sajtos kekszet kóstolónak.

Összességében elmondható, hogy sikeresen zártuk a kiállítást.

Címke: Kisalföldi ASzC Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola

Pin It on Pinterest

Megszakítás