ÁGAZATI ALAPVIZSGA – 2022

Ismét ágazati alapvizsgát szerveztünk iskolánkban. 2022. június 28-án a mezőgazdasági ágazaton 9. és 10. osztályt végzett diákjaink mutathatták meg tudásukat. Az ágazati alapvizsga a tanulónak az adott ágazatban történő munkavégzéshez szükséges szakmai alaptudását és kompetenciáit méri és beleszámít a záróvizsga jegybe.

A vizsgát az iskola csiribpusztai tangazdaságában tartottuk. Reggeli gyülekező után két csoportban vittük a tanulókat az iskola buszával a tangazdaságba.

A munkavédelmi oktatás után kezdtük meg a feladatok megoldását, melyek között szerepelt talajvizsgálat, terület, kerület meghatározás, facsemete méreteinek meghatározása, olajszint mérés valamint meteorológiai jellemzők meghatározása. Szerencsések voltunk, hogy a reggeli eső már a nap folyamán nem zavarta a vizsga menetét. A tanulókat a vizsga gyakorlati része után busszal visszahoztuk az iskola épületébe ahol a portfólió bemutatása is megtörtént. A sikeres vizsga után az ágazati alapvizsgán elért eredményről szóló igazolást vehettek át a tanulók.

Kisalföldi ASzC Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum – bejegyzések | Facebook

Címke: Kisalföldi ASzC Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola

Pin It on Pinterest

Megszakítás