Ünnepélyesen aláírták a partnerek az okleveles mezőgazdasági gépésztechnikus képzés együttműködési megállapodását pénteken a Kisalföldi Agrár Szakképzési Centrum Vépi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban.

Tavaly ősszel döntött úgy az Innovációs és Technológiai Minisztérium, hogy az országban elsőként a 2022-2023-as tanévben okleveles mezőgazdasági gépésztechnikus képzés indulhat a Kisalföldi ASzC Vépi Mezőgazdasági Technikumban. Köszöntőjében Hollósi Éva igazgató az azóta megtett utat vázolta: felvették a kapcsolatot a Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári (akkor még) Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karával az együttműködés reményében. Télen nekiálltak kidolgozni közös szakmai programjukat – ennek alapján kezdték meg tanulmányaikat szeptember 1-jén a 9. évfolyamos mezőgazdasági gépésztechnikus tanulóik közül négyen. Az okleveles képzés a szakképző intézmény, a felsőoktatási szereplő és a munkaerőpiac részéről olyan duális képzési partnerek együttműködésében valósul meg, akik vállalják a diákok szakmai oktatását.

Okleveles mezőgazdasági gépésztechnikus képzés Vépen

Az aláíráson a KASzC főigazgatója, Hoczek László József a centrumot; Hollósi Éva a középiskolát; a Kisalföldi Ágazati Képzőközpont ügyvezető igazgatója, Lendvai Ferenc a duális képző partnereket; dr. Szalka Éva az egyetemet képviselte.
Forrás: Ohr Tibor

A képzés indításában mérföldkőnek nevezte a pénteki alkalmat: – Fontos a keretmegállapodás, de annyit ér, amennyit ebből meg tudunk valósítani. Akik ma aláírják a nyilatkozatot, vállalják, hogy a szerződésben rögzítetteket teljesítik – mondta, majd a diákokhoz szólt: nagy kihívásnak, egyben nagy lehetőségnek nevezte a képzés – arra buzdította őket, próbálják kihasználni.

A Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar dékánja, dr. Szalka Éva oktatási portfóliójuk kiszélesedéséről beszélt. Mint mondta, örültek a megkeresésnek, hiszen aki okleveles technikusképzésben vesz részt, az már a középiskolai tanulmányok alatt kap részismereteket az egyetemi tanulmányokból. Ágh Péter országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: az, hogy a képzés megvalósulhatott, ráirányítja a figyelmet a Vépen folyó minőségi oktatásra, amellyel a térségből érkező fiatalok tanulási lehetőségeit tudja az iskola még inkább kiszélesíteni.

Az aláíráson a KASzC főigazgatója, Hoczek László József a centrumot; Hollósi Éva a középiskolát; a Kisalföldi Ágazati Képzőközpont ügyvezető igazgatója, Lendvai Ferenc a duális képző partnereket; dr. Szalka Éva az egyetemet képviselte.

(Forrás: vaol.hu)

Címke: Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum

Pin It on Pinterest

Megszakítás