2023.02. 28-án iskolánk tanulói Máltára utaztak, az ERASMUS program keretein belül.
Beszámolóik szerint útjuk Máltára, tökéletes volt. Pápáról pontosan indultak, az optime nagyon profi volt, pontosan is érkeztek a reptérre. Simán becsekkoltak, kicsit nézelődtek, és a gép is a tervezett időben szállt fel, és úgy is landolt. Összeszedték a csomagjaikat, és a lexxema képviselője már ott várta őket. 20 perc utazás után megérkeztek a szállásra.
Szállásuk, kicsit eltér attól, amit vártak, de így is kényelmesen elfértek, fel volt szerelve mindennel, amit ígértek. Gyorsan átvették a kulcsokat, és még aznap Libero feltöltötte a készleteket. A szállással magával elégedettek tanulóink, de az elhelyezkedése miatt sokat kell utazni. Ennek oka az is, hogy Máltán a gazdasági területek és a lakóhelye erősen elkülönülnek. Sliemában van a szállásuk, azon belül Gzirában.
Az előzetes egyeztetéssel megegyező helyeken kerültek a tanulók foglalkoztatva. Már előre tudták, hogy nem teljesen passzol a szakirányukkal. Egyébként mindenhol, nagyon kedvesen várták őket, és nagyon pozitívan értékelték a tanulóink eddigi tevékenységét.
A programok tekintetében elmondhatjuk, sok közösségi programban vehettek részt, de. pl. a portugál mobilitással ellentétben itt minden pénzbe kerül, így azért korlátozott a hozzáférés. Vasárnap részt vettek, egy nagyobb túrán, aminek során dél Málta nevezetességeit nézték meg, majd egy közös vacsorával zárták a napot (egy olasz csoporttal együtt voltak).
Reméljük, hamarosan újabb tájékoztatást adhatunk róluk.

Címke: Kisalföldi ASzC Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás