A  területi fordulóra 2023.03.22-én került sor Kapuváron. A versenyzőknek kilenc feladatot kellett teljesíteniük hét állomáson. Az elméleti feladatsor után egy veszélyt jelző táblát kellett összeállítaniuk. Bemutatták, hogyan kell egy árvíz során a homokzsákokat megtölteni és gátat építeni belőle. Az elsősegélynyújtó ponton mind az elméleti mind pedig a gyakorlati tudásukat hasznosítaniuk kellett a résztvevőknek. Egy szituációs feladatot is kaptak az indulók, amelyben azt is letesztelhették, hogy mennyire felkészültek egy tűzesetre. 

Mentőkötélfűzésben Kovács Csenge új időrekordot állított fel. Minden feladatban csapatként dolgoztak együtt, és szinte mindenhol maximális vagy nagyon magas pontszámot értek el.

Csapattagok: Kovács Csenge Bolgárka 10. C, Molnár Benedek 12.A. ,Pákai Flórián 12. A és Pákai Marcell 12.A osztályos tanulók.

Az első helyen végzett csapatunk továbbjutott a megyei döntőbe.

A megyei verseny 2023.ápr.20-án volt Győrben az Aranyparton és a Mobilisben.

9 feladathelyszín volt, ahol többek között homokzsákrakás, iparbiztonsági activity, labirintusból való kijutás is a feladatok között volt. Itt 9 csapatból végeztek az előkelő 3.helyen, két önkéntes tűzoltó egyesület előzte meg őket.

Mentőkötélfűzésben Kovács Csenge végzett a legjobb idővel, megyei rekordot állított fel, valamint az elsősegélynyújtó feladathelyszínen maximális pontot szereztek tanulóink

Puttonyfecskendővel való oltásnál, ahol az időt és a befecskendezett vízmennyiség mértékét figyelték, kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Mindkét versenyen nagyon sokat segített a felkészülésben iskolánk egykori diákja, Kéri Károly, csornai Katasztrófavédelmi megbízott törzszászlós és Németh Veronika védőnő.

 

Futótűz nevű csapat tagjai

 

Címke: Kisalföldi ASzC Csukás Zoltán Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola

Pin It on Pinterest

Megszakítás