Iskolánk augusztus 15-17.között két tanuló, Farkas Botond és Kapui Zsolt delegálásával részt vett a 6. AgroChallenge nemzetközi agrárvetélkedőn, Szlovákiában, Nyitrán.

A versenynek helyt adó mezőgazdasági iskolában 17 ország tanulói 18 versenyszámban mérték össze a szakmai tudásukat, gyakorlati rátermettségüket és gyorsaságukat. Ebben a nemzetközi megmérettetésben Magyarországot a Kisalföldi Szakképzési Centrum részéről a Csukás Zoltán Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola, valamint a Közép-magyarországi Szakképzési Centrum részéről a Táncsics Mihály Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola (Vác) diákjai képviselhették.

A háromnapos rendezvény során a vetélkedésen kívül a csapatoknak lehetőségük volt az országaik hagyományos ételeinek, szokásaiknak a megismerésére és részt vehettek Szlovákia legrangosabb mezőgazdasági kiállításán is.

A változatos feladatok (bálarakodás, tolatás csuklós platóval, élő állat súlyának a megtippelése, tojásfelismerés) nemcsak kihívást jelentettek a versenyzők számára, hanem hasznos tanulási lehetőséget, tapasztalatszerzést is, csakúgy, mint a kapcsolatteremtés lehetőségét egy gazdag szakmai nemzetközi közösségen belül.

Csapatunk összesítésben a 8. helyen végzett, de több számban is sikerült dobogós helyre jutnunk. Csapatunk második helyen végzett a növényfelismerési feladatokban, illetve harmadik helyezettek lettünk a növényi kórokozók felismerésében is. A csapat tagjai:

Farkas Botond, Kapui Zsolt (Csukás), Czesznak Péter, Végh Judit (Táncsics).

Gratulálunk a tanulóknak és felkészítő tanáraiknak: Inotay Zsombornak, Kiss Árpádnak és Vörös Ildikónak.

#kaszc #csukas

Címke: Kisalföldi ASzC Csukás Zoltán Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola

Pin It on Pinterest

Megszakítás