A Roth Gyula Technikum tanulói Brüsszelben jártak az Európai Parlamentben Járóka Lívia, európai parlamenti képviselő meghívásának köszönhetően. A 2023. szeptember 17-e és 20-a között megvalósuló programon az előző tanévben kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulók vehettek részt.

Az iskolai csoport a Brüsszelbe vezető hosszú utat Kölnben szakította meg, ahol a tanulóknak alkalmuk nyílt megtekinteni a dómot, Európa egyik leghíresebb gótikus templomát. A Brüsszelbe való érkezést követően a csoport egy belvárosi sétán ismerhette meg a város főterét és fontosabb nevezetességeit.

Rendhagyó történelemóra keretében a középiskolások látogatást tettek az Európai Parlamentben, ahol a képviselőasszony tolmácsolásában számos érdekességet tudhattak meg az Európai Unió intézményeiről. Tóth Edina képviselőasszonnyal, a Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottság tagjával pedig az európai zöld megállapodásról, környezetvédelemről, valamint az EU erdőkkel kapcsolatos politikájáról beszélgettek, majd megtekintették a Plenáris Ülésteremet és a benne zajló munkát.

A Parlamentárium, amely Európa legnagyobb interaktív látogatóközpontja, betekintést engedett a tanulóknak az európai integráció történetébe, a Parlament működésébe és a képviselői munka rejtelmeibe is.

Az utazás során a diákok ellátogattak még a Természettudományi Múzeumba, ahol számos érdekesség mellett Európa legnagyobb dinoszaurusz-galériája található, illetve felfedezték a Mont des Arts városrészt és a város jelképének számító Atomiumot is.

Az út során megvalósuló programok és események alkalmat teremtettek arra, hogy a tanulók élményszerűen is megismerhessék az Európai Parlament működését és az ott zajló képviselői munkát, illetve felfedezzék Brüsszel nevezetességeit.

Szervezők, kísérőtanárok: Dóra György, Náray Lajos, Szőcs Géza, Varga Rita

Címke: Kisalföldi ASzC Roth Gyula Mezőgazdasági Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás